maanantai 4. lokakuuta 2010

HeiMummo!meillä jouluun  ja jouluntunnelmaan kuuluu ehottomasti musiikki.
vuosien varrella on tullu ostettua kaikenlaista joulumusaa.
tuossa yläkuvassa on meiän suosikit.viime jouluna ihastuin
Teräsniskan levyyn ja ai että se tuppaa soimaan jo päässä....
vielä ku malttais muutaman viikon hillitä levylautasta:)
----
pääsääntö on,että lokamarraskuun vaihteessa alotellaan englannin-
kielisillä levyillä,elekää kysykö miks...en tiiä:) ja sitte marraskuun
lopulla vaihtuu  kehiin suomalaiset.
viimestään!


tässä vielä lisää levyjä,joita tuloo harvemmin kuunneltua,
mutta kyllä nämäki tuloo soitettua kyllästymiseen asti läpi:)

mun joulumusiikkimaku on tunnelmallista,ei liian harrasta...voi olla reipastakin,
joskaan pukkirallatukset ei kauheasti iske.nyt tekis mieli kyllä jo
laittaa levy pyörimään:))

minkäslainen joulumusiikki teillä soi?

                              -malla-

20 kommenttia:

Kristiina kirjoitti...

Meillä soi perinteisesti suomalaista (Tarja Turunen, Vesku, Sillanpää yms. muut), ja itse tykkään soittaa myös iki-ihanan Frank Sinatran joulutuotantoa. Meilläkään ei nuo pukkirallatukset iske, enemmän melankoliseen taittuvaa sakkia kun ollaan. Mieluummin nyyhkistellään Varpunen jouluaamuna - laulun parissa, kuin ravataan Nissepolkan tahtiin (:

heini kirjoitti...

Oi oi, mullakin on soinut pari joululaulua päässä vimme päivänä...
Mä voisin kuunnella joulumusiikkia aamusta iltaan joulun aikaan! Meillä mies mulle aina naureskeleekin, kun haluun aina niin aikasin alottaa. :) Viimestään marraskuussa kaivetaan levyt esille. Ja joo, me alotetaan kans ensin englanin kielisellä, jotenkin se suomalainen on "joulusempaa". :)
Joulukuussa ei enään juuri kuunnella muuta kun suomalaista musiikkia.
Ja meillä musiikkia on laidasta laitaan, kaunempia on ne hieman surumielisetkin kappaleet, mutta soi meillä ne nissenpolkatkin. :)

-Heini-

Maija kirjoitti...

Minulle myös jolulaulut kuuluu tärkeänä osana joulun odotukseen esim. Tulkoon joulu-kappale, joka taitaa Teräsniskaltakin löytyä, on aivan ihana. Elviksen joulukappaleista tykkään myös ja jonkin verran niitä pernteisiäkin kuuntelen lasten kanssa.

Mirka kirjoitti...

Mulla on Annan joululevy ja Mamban, eli on tunnelmallisempaa ja sitä rivakampaaki versiota :) Teräsniska pääsi mun ostoslistalleni :) Englanninkielisiä mulla ei oo ollenkaa, mutta radiosta oon bongannu muutaman kestosuosikin jotka iskee muhun täysillä vuodesta toisehen :) Mutta suositteleppas muutama ihana ;-)

Marge kirjoitti...

Mun ihan ykkössuosikiksi on noussu Casting crowns Peace on the earth. Käypä kuuntelee tubes. Plus et näillä on aivan sairaan upeaa ylistysmusaa esim. kappale praise you in this storm. Siis voi että on hyvää musaa. Mikä tunnelma=)

Peikkotyttö Hanna kirjoitti...

Meillä kuunnellaan aika laidasta laitaan joululailuja, ja cd:itä on jonkin verran. :) Vielä ovat malttaneet pysyä laatikossa... ;)

malla kirjoitti...

eli kaikenkaikkiaan hyvät musat soi meillä kaikilla joulunaikaan:)

Margelle erityisisot superhalit!!!!Casting crowns oli mulle entuudestaan outo mutta Onneks asia on nyt korjattu ja tahtoo levyn ja heti..ihanaa,soi youtubessa parhaillaan:)

Anonyymi kirjoitti...

Aiva eherotoon joululaulu on mun mielestäni ulkomaalaanen Lääst Kristmös, se on niin iloonen ja hyväntuulinen. Tykätähän meillä varpuusestaki ja jouluyö, juhulayö on eherotoon feiföri jokaaselle. Ja se tallitontun laulu on aiva ihana...kaikki menöö, kun on joululauluusta kyse...(:

Jadelina kirjoitti...

Näyttääpä kovin kotoisalta sinun joululevysi, ihan vois olla mun levypino! Eli samoja joululauluja kuunnellaan, tosin tänä vuonna on uutena mukana Carolan joululaulut, joita olen kuunnellut jo juhannuksesta asti...Ihana oli löytää tämä joulublogi, rakastan syksyä ja joulunodotusta ja sitä ihanaa vähitellen rakentuvaa joulukotia. Liekö syynä se, että olen syntynyt jouluna.

MURUHUTTU kirjoitti...

Yksi innokas joulufani täälläkin ;) Ja ihanaa kun on tällaisia blogeja!!

Ja mun musiikkiin...Nyt ei saa nauraa mutta mun ehdoton suosikki on Antti Tuiskun Joululevy, ja varsinkin biisi "Valkoinen lumi peittää maan". Aivan ihana levy, ja voin kuunnella sitä aamusta iltaan. Muuten tykkään rauhallisista ja perinteisistä joululauluista, mm. Konstan joululaulu, Varpunen jouluaamuna jne.

malla kirjoitti...

joo ei naureta! eikä naureta tällekään,että anna eriksonin levyllä on yks ihana rauhallinen kuusilaulu,joka saa mut aina liikuttumaan ja sitte siinä on yks pukkirenkutus,joka saa kans hyvälle tuulelle:))

Jadelina:pitääpäs tutustua tuohon Carolan levyyn!

Arja kirjoitti...

Viime jouluna ainakin soi Teräsniskan levy:-)

Hanne kirjoitti...

Ihanaa, joulublogi! Olen aivan hulluna jouluun. Meillä on hirviän paljon joululevyjä mutta kaikista suosituin taitaa olla Veskun joululevy. Ja sieltä tonttu-kappale, se tunnelma siinä... Mie haluan kans että meillä täällä punaisen talon pihassa seikkailee sellainen oma tonttu=)...Kansa kartanon hiljaisen yösydänuntaan kiskoo... huoh.

tiina kirjoitti...

Kummasti ne joululaulut vaan alkaa päässä soimaan. ;)

Sokrutin kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissani ♥

pitsienkeli kirjoitti...

rakastan joulua ja musiikki on se paras tunnelman tuoja.meillähän on soinut Bachin jouluoratorio jo syyskuusta asti.
Hartaimmat joululaulut ovat parhaita.Kotimaisista Loiri on ehdoton suosikki:)

lasienkuli kirjoitti...

Meillä soi joka joulu Petri Laaksosen jouluset kappaleet ja siivotessa kuunneltiin myös monesti Joel Hallikaista. :D

Mutta ykkössuosikki on tosiaan Petri Laaksosen Lumivalkeaa ja Sydämeeni joulun teen.. No okei, kaikki Petri Laaksosen kappaleet. Ne on jo niin perinne meillä kotona. <3

Anonyymi kirjoitti...

Mä olin mukana joulusankari musikaalissa muutama (melkein kymmenen) vuosi sitten ja sen jälkeen mun on ollut pakko joka joulu kuunnella meidän levy uudelleen ja laulaa mukana kaikki kappaleet. Mun lempikappale levyllä on Lassen tekemä Betlehem laulu, siinä kiteytyy joulun sanoma. Joululaulujen suhteen oon aika konservatiivinen ja eniten tykkään jo lapsena opituista lauluista kuten maa on kaunis ja heinillä härkien kaukalon. Joitakin ulkolaisia kuuntelen kuten justa Amy Grantin joululevy ja tietysti Vikiä kuunnellaan ahkerasti. Joka vuosi ennen joulua Viki vierailee henk.kohtaisesti Aleksanterin kirkossa laulamassa ja se kruunaa koko joulun.

malla kirjoitti...

voin kuvitella sen jouluisen ,ihanan tunnelman kirkossa...pari vuotta sitte täällä esiinty kirkossa Petri Laaksonen.tunnelma oli ihan käsin kosketeltava...
joulun sankari levy on tuttu:)

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis pieni elämä - blogin taustamusiikkia etsiessani löysin tämän Michael W Smith´in Gloria - kappaleen. Ihana - tietää kuunnellensa jotain!
-Pipilotta-